Marţi, 2017-10-17, 11:24 AM
Bine ati venit Vizitator | RSS

Puiet nuc altoit

Catalog de fisiere

Principala » fisiere » Fisierele mele

BINE DE STIUT!
2010-06-24, 1:17 PM

 Dintre produsele cu valoare alimentara  si terapeutica deosebita, miezul si uleiul de nuca sunt  de nelipsit  din dieta zilnica.

 

Uleiul de nuca poate fi folosit cu succes si in industria cosmetica si in diversele  scopuri profilaxice si de tratament , datorita continutului ridicat  in acizi grasi mono si poli-nesaturati.  

                Uleiul de nuca poate fi obtinut printrei modalitati distincte: prin presare la rece, prin presare la cald sau prinrafinarea srotului  obtinut din miezul de nuca presat la rece sau la cald. Din punct de vedere calitativ, cel mai bun ulei de nuca este cel presat la rece  deoarecepe timpul presarii acizii grasi mono si polinesaturati nu sufera deprecieri datorita tratamentelor termice, pastrandu-si intacte calitatile. Doza medie de ulei de nuca   indicata lunar pentru o persoana adulta este de 200 ml. Aceasta se consuma intr-un interval de zece zile consecutive, cate doua linguri dimineata pe stomacul gol. Pentru copii , doza recomandataeste de o lingurita /zi.

 

                 In cadrul revistei Magazin, in articolul Miracolul din ghioc: nuca sunt detaliate  principalele caracteristici si utilizari ale nucilor, precum si efectele asupra sanatatii umane ale consumului de miez si ulei de nuca. Un consum constant de miez de nuca sau de ulei de nuca  reduce considerabil riscul de atac cerebral, cel de stop cardiac si cel de ateroscleroza. De asemenea  cheagurile de sange sunt dizolvate , nivelul colesterolului rau este  redus semnificativ iar parazitii intestinali sunt  eliminati. Datorita continutului  sau in melatonina uleiul de nuca este un foarte bun  tonic pentru creier.

 

                 In urma unei analize comparative intre uleiul de nuca presat la rece si uleiul de masline presat la rece, a rezultat ca uleiul de nuca are un continut  in acizi grasi omega 3 depeste 21 de ori mai mare decat uleiul de masline si ca nivelul acizilor grasi omega 6 este 5 ori mai mare in cazul uleiului de nuca fata de cel din uleiul de masline. Datorita continutului  in acizi grasi -polinesaturati omega-3 si omega-6 din uleiul de nuca presat la rece sunt reglate functiile organismului, cum ar fi cele cardio-vasculare, reproducatoare, imunitare si ale sistemului nervos.

 

                 Datorita efectelor sale , atat miezul de nuca cat si uleiul obtinut din acesta prin presarea la rece   este indicat  femeilor insarcinate, lauzelor, copiilor prescolari, persoanelor cu activitate intelectuala sustinuta, persoanelor care sufera de boli ale aparatului circulator,celor aflati in convalescenta si  batrinilor .

Categorie: Fisierele mele | Adaugat de: djpink
Vizualizari: 1416 | Downloads: 0 | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Forma intrarii
Categoriile sectiunii
Cautare
Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total răspunsuri: 259
Prietenii site-ului
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0